REISVERSLAG

juli 1989

(terug naar startpagina "genealogie "van der Grond")

 

Ter gelegenheid van ons 25-jarig huwelijk (ik zou zelf 50 jaar worden) hebben we deze reis met onze dochters Carola en Mirella gemaakt. Een reis naar de gordel van smaragd,zoals  Indonesië wel vaker wordt genoemd. Bovendien het land waar ik in 1939 geboren ben, het land dat ik mijn vrouw en dochters wilde laten zien.
Na een dia-sessie in Hoofddorp bij 'de Boer en Wendel' besloten wij deze reis te boeken. Herbert, de oudste zoon van de zuster van mijn schoonmoeder, zou ook meegaan.
Vertrekdatum 1 juli 1989 (de dag na mijn 50e verjaardag).

Het vertrek(1-7-1989 Vlucht GA 891 vertrektijd 15.00 u)
Het was een drukte op Schiphol bij de incheckbalie van Garuda Airways.
Iedereen werd aan iedereen voorgesteld; uiteindelijk zou je ruim 4 weken met elkaar opgescheept zitten. We waren met een man of 22.
Het was dan eindelijk zover.
Trees en ik hadden nog nooit gevlogen (Carola en Mirella hadden al meer gevlogen). We waren benieuwd.
Het opstijgen ging gesmeerd, nergens last van.
De hele groep zat dicht bij elkaar in het toestel (een Boeing 747). De eerste kontakten werden reeds gelegd.

De vlucht ging naar het zuiden, naar Cairo (Egypte) waar we ca 5 uur later landen. Een korte schoonmaak van het toestel (goedkope krachten) en daar gingen we weer. Nu richting Abu Dabi, een emiraat, weer 5 uur vliegen.
Tijdens deze tussenlanding mochten we het toestel verlaten. We keken onze ogen uit in de vertrekhal met de vele taxfree winkels die in een cirkel rond een soort paddestoel in het midden, waren gegroepeerd. Alleen maar kijken!!
Een klein uur later waren we weer onderweg naar de eerste bestemming van deze rondreis: Singapore

Voor een kort verslag en (vele) foto's van de rondreis kun je kiezen uit de volgende deelbestemmingen van deze rondreis.

Singapore (1989)

Sumatra

Java

Bali

Bangkok (1989)